Kuchenne rewolucje: Radzionków, Bistro Przy Rondzie (11/14)
W skrócie
Kasia i Paweł jeszcze przed ślubem pragnęli otworzyć bistro. Ona przejęła opiekę nad salą i gośćmi, on - nad kuchnią. W karcie umieścili śląskie dania, placki z cukinii, a nawet pizzę.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler ponownie rusza w Polskę, by pomóc właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Jedna z najbardziej znanych kulinarnych ekspertów w Polsce doskonale zdaje sobie sprawę, że prowadzenie własnego biznesu jest wymagającym zadaniem, i co należy zrobić, żeby odnieść sukces.
Kasia i Paweł jeszcze przed ślubem pragnęli otworzyć razem niewielkie bistro. Sądzili, że własny biznes pozwoli im się usamodzielnić. Jednocześnie będzie on spełnieniem marzeń mężczyzny o prowadzeniu restauracji. Podział pracy narzeczeni ustalili od razu. Kasia przejęła opiekę nad salą i gośćmi, a Paweł - nad kuchnią, ponieważ gotowanie to jego pasja. W karcie Bistro Przy Rondzie umieścili śląskie dania, placki z cukinii, a nawet pizzę. Chcąc ograniczyć koszty związane z utrzymaniem pracowników, para postanowiła zaangażować do pomocy mamę Pawła oraz brata Kasi. Niestety, wspólne przedsięwzięcie, zamiast łączyć, dzieli rodzinę. Sytuacja w lokalu jest bardzo napięta, dlatego właścicielka zdecydowała się zaprosić Magdę Gessler.