Kulinarny rejs po Polsce (14/27)
magazyn kulinarny
W skrócie
Mikołaj przyrządza kaczkę z agrestem. Dodatkiem będą placki marchewkowo-kapuściane. Do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto i piankę truskawkową. Opowiada historię chleba sycylijskiego.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Mikołaj Rey podróżuje po Polsce i smakuje różnych lokalnych specjałów. Odwiedza miejsca, w których powstają wyjątkowe produkty regionalne. Następnie tworzy własne potrawy, czerpiąc z poznanych przepisów.
Mikołaj przyrządza kaczkę w towarzystwie zapomnianego agrestu. Jako dodatek do niej szykuje placuszki marchewkowo- kapuściane. Z kolei do podlaskich serów korycińskich dodaje miętowe pesto oraz piankę truskawkową. Opowiada także historię wypiekania chleba sycylijskiego oraz przedstawia przepis na śledzia marynowanego
Zobacz także
Kulinarny rejs po Polsce (9/27)
Czw, 02.05 18:35
Kulinarny rejs po Polsce (10/27)
Czw, 02.05 19:10
Kulinarny rejs po Polsce (11/27)
Pt, 03.05 18:35
Kulinarny rejs po Polsce (12/27)
Pt, 03.05 19:10
Kulinarny rejs po Polsce (13/27)
Pon, 06.05 18:25
Kulinarny rejs po Polsce (14/27)
Pon, 06.05 19:00
Kulinarny rejs po Polsce (15/27)
Wt, 07.05 18:25
Kulinarny rejs po Polsce (16/27)
Wt, 07.05 19:00
Kulinarny rejs po Polsce (17/27)
Śr, 08.05 18:30
Kulinarny rejs po Polsce (18/27)
Śr, 08.05 19:00