Fabryki smaku: Baza dla bezy (21)
(Food Factory 2)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Tym razem widzowie poznają kolejne etapy produkcji batona owsianego i chlebowego placka. Na zakończenie zaś dowiedzą się, co dzieje się z plastrami ziemniaków zanim trafią one do paczek jako karbowane chipsy.
Zobacz także
Fabryki smaku: Słono i słodko (1)
Czw, 02.05 3:45
Fabryki smaku: Ciasteczka z wróżbą (2)
Czw, 02.05 4:15
Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
Pt, 03.05 3:45
Fabryki smaku: Słodkie wafelki (4)
Pt, 03.05 4:15
Fabryki smaku: Nieoczywiste połączenie (10)
Pt, 03.05 11:00
Fabryki smaku: Poczuj miętę do lukrecji (11)
Pt, 03.05 11:30
Fabryki smaku: Jak po maśle (12)
Pt, 03.05 12:00
Fabryki smaku: Płatki i czekoladki (13)
Pt, 03.05 12:30
Fabryki smaku: Wiśnie z tradycjami (14)
Pt, 03.05 13:00
Fabryki smaku: Alfabet na śniadanie (15)
Pt, 03.05 13:30