Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
(Food Factory 2: Spring in Georgia)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Kamery podglądają, jak powstaje mrożony jogurt, kremowy serek brie, chrupiące sajgonki i karmelowe czekoladki Sweet Georgia Brown.
Oglądaj w telewizji
Wt 31.12 11:00
Nat Geo People
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku widzowie przekonają się m.in. jak powstaje mrożony jogurt i skąd bierze się pyszna posypka toffi oraz masła orzechowego, ponadto dowiedzą się, jak wytwarzane są belgijskie czekoladki. Autorzy programu zaprezentują, w jaki sposób poszczególne składniki łączą się, by powstał docelowy produkt.
Zobacz także
Fabryki smaku: Czekoladowy prysznic (2)
Czw, 19.12 4:00
Fabryki smaku: Z drogi, pierogi! (3)
Czw, 19.12 4:30
Fabryki smaku: Śniadaniowa uczta (16)
Czw, 19.12 11:00
Fabryki smaku: Impreza z pieprzykiem (17)
Czw, 19.12 11:30
Fabryki smaku: Gotowi na galaretkę (18)
Czw, 19.12 12:00
Fabryki smaku: Argentyńska miłość (19)
Czw, 19.12 12:30
Fabryki smaku: Para buch! (4)
Pt, 20.12 4:00
Fabryki smaku: Kultowa zupa (5)
Pt, 20.12 4:30
Fabryki smaku: Skok w sok (20)
Pt, 20.12 11:00
Fabryki smaku: Orzech do zgryzienia (21)
Pt, 20.12 11:30