Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
(Food Factory 2: Spring in Georgia)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Kamery podglądają, jak powstaje mrożony jogurt, kremowy serek brie, chrupiące sajgonki i karmelowe czekoladki Sweet Georgia Brown.
Oglądaj w telewizji
So 30.11 4:30
National Geo.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
W tym odcinku widzowie przekonają się m.in. jak powstaje mrożony jogurt i skąd bierze się pyszna posypka toffi oraz masła orzechowego, ponadto dowiedzą się, jak wytwarzane są belgijskie czekoladki. Autorzy programu zaprezentują, w jaki sposób poszczególne składniki łączą się, by powstał docelowy produkt.
Zobacz także
Fabryki smaku: Święto Dziękczynienia (7)
Nd, 17.11 3:25
Fabryki smaku: Skok w sok (20)
Pon, 18.11 11:00
Fabryki smaku: Orzech do zgryzienia (21)
Pon, 18.11 11:30
Fabryki smaku: Skuś się na miso (22)
Pon, 18.11 12:00
Fabryki smaku: Marynaty i inne sztuczki (23)
Pon, 18.11 12:30
Fabryki smaku: Słona słodycz (10)
Wt, 19.11 4:00
Fabryki smaku: Fantastyczne smaki (11)
Wt, 19.11 4:30
Fabryki smaku: Pomidorowa pasja (24)
Wt, 19.11 11:00
Fabryki smaku: Szarlotki i babeczki (25)
Wt, 19.11 11:30
Fabryki smaku: Pikantna przyjemność (26)
Wt, 19.11 12:00