Fabryki smaku: Smak chleba (19)
(Food Factory 2)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Kolejne etapy powstawania popularnych produktów żywnościowych. Tym razem twórcy rozłożą na czynniki pierwsze chleb żytni, a także powszechnie stosowany w Azji dresing imbirowo-marchwiowy.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Kolejne etapy powstawania popularnych produktów żywnościowych. Tym razem twórcy rozłożą na czynniki pierwsze chleb żytni, stosowany w Azji dresing imbirowo-marchwiowy. Na zakończenie dowiemy się, co dzieje się z pysznym deserem Rocky Road zanim z linii produkcyjnej trafi do sklepu.
Zobacz także
Fabryki smaku: Czekoladki i sajgonki (3)
Pt, 03.05 3:45
Fabryki smaku: Słodkie wafelki (4)
Pt, 03.05 4:15
Fabryki smaku: Nieoczywiste połączenie (10)
Pt, 03.05 11:00
Fabryki smaku: Poczuj miętę do lukrecji (11)
Pt, 03.05 11:30
Fabryki smaku: Jak po maśle (12)
Pt, 03.05 12:00
Fabryki smaku: Płatki i czekoladki (13)
Pt, 03.05 12:30
Fabryki smaku: Wiśnie z tradycjami (14)
Pt, 03.05 13:00
Fabryki smaku: Alfabet na śniadanie (15)
Pt, 03.05 13:30
Fabryki smaku: Plan "Naan" (5)
So, 04.05 3:45
Fabryki smaku: Musztarda po obiedzie (6)
So, 04.05 4:15