Fabryki smaku: Śniadanie po szkocku (16)
(Food Factory 2)
serial dokumentalny Kanada 2013
W skrócie
Kolejny odcinek program ukazujący proces produkcji popularnych produktów żywnościowych. Widzowie dowiedzą się, jak powstaje fasolka po bretońsku, i odwiedzą linię produkcyjną słynnych cukierków Kerr.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Program ujawnia kulisy powstawania produktów spożywczych. Za każdą paczką chipsów, puszką piwa, tabliczką czekolady i kromką chleba kryje się linia produkcyjna. To właśnie dzięki niej, wszystkie smakołyki trafiają do mas.
W tym odcinku
Kolejny odcinek program ukazujący proces powstawania popularnych produktów żywnościowych. Tym razem widzowie dowiedzą się, jak powstaje fasolka po bretońsku, odwiedzą linię produkcyjną słynnych cukierków Kerr, ponadto dowiedzą się, jak tworzone są śniadaniowe szkockie babeczki.
Zobacz także
Fabryki smaku: Podwójny smak (9)
Śr, 08.05 3:36
Fabryki smaku: Słodkie słówka (10)
Śr, 08.05 4:06
Fabryki smaku: Kolorowa słodycz (11)
Czw, 09.05 3:36
Fabryki smaku: Zupa w trymiga! (12)
Czw, 09.05 4:06
Fabryki smaku: Gulasz dla jarosza (13)
Pt, 10.05 3:36
Fabryki smaku: Królewska kiełbaska (14)
Pt, 10.05 4:06
Fabryki smaku: Cynamonowe bułeczki (16)
Pt, 10.05 11:00
Fabryki smaku: Słodko-gorzki (17)
Pt, 10.05 11:30
Fabryki smaku: Gdzie te rodzynki (18)
Pt, 10.05 12:00
Fabryki smaku: Kanapkowy koszmar (19)
Pt, 10.05 12:30