Ewa gotuje (355)
W skrócie
Ewa Wachowicz odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach Nowego Targu. Przygotuje potrawy inspirowane kuchnią Podhala, m.in. krem z kiszonej kapusty z wędzonym pstrągiem łososiowym.
Oglądaj w telewizji
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Dziś Ewa Wachowicz odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach Nowego Targu, a następnie przygotuje potrawy inspirowane kuchnią Podhala. Przyrządzi krem z kiszonej kapusty z wędzonym pstrągiem łososiowym. Następnie boczek duszony w piwie, który poda z tłuczonymi ziemniakami i buraczkami na ciepło. Na deser zaś poda gruszki z syropu, zapiekane z pestkami dyni, ziarnami słonecznika, żurawiną i serem kozim.