Kuchenne rewolucje: Wrocław, Kwadratowy Talerz (7/14)
W skrócie
Wrocławską restaurację Kwadratowy Talerz prowadzą Szymon i Jarek. W menu znajdują się domowe obiady, pizza i pierogi. Jedyny dochód zapewnia garstka stałych klientów. Właściciele są bliscy załamania.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler ponownie rusza w Polskę, by pomóc właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Jedna z najbardziej znanych kulinarnych ekspertów w Polsce doskonale zdaje sobie sprawę, że prowadzenie własnego biznesu jest wymagającym zadaniem, i co należy zrobić, żeby odnieść sukces.
Restaurację Kwadratowy Talerz we Wrocławiu prowadzą Szymon i Jarek. Przejęli lokal po poprzedniej właścicielce trochę przypadkowo. Szymon otrzymał taką propozycję, kiedy był właścicielem hurtowni fryzjerskiej. Jarek nigdy nie pracował w gastronomii, ale skończył technikum i lubił gotować. Szybko okazało się, że klienci omijają to miejsce, więc właściciele wyrzucili z karty bardziej wykwintne dania. Teraz znajdują się w niej domowe obiady, pizza oraz pierogi. Mimo że Jarek używa świeżych produktów, ani okoliczni mieszkańcy, ani pracownicy pobliskich warsztatów samochodowych, nie doceniają oferty. Jedyny dochód zapewnia garstka stałych klientów. Właściciele są bliscy załamania, ostatni ratunkiem okazuje się wezwanie Magdy Gessler.