Ewa gotuje (323)

magazyn kulinarny Polska 2018  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Autorka programu zaprosi widzów w podróż do Szwajcarii. Gotowanie zacznie od zupy serowej. Następnie zrobi rösti, czyli gruby i dość duży placek ziemniaczany. Potem usmaży kotlety cordon bleu.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak pięknie nakryć stół. Jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Autorka programu zaprosi widzów na kulinarną podróż do Szwajcarii. Gotowanie zacznie od zupy serowej. Następnie zrobi rösti, czyli gruby i dość duży placek ziemniaczany. Potem usmaży kotlety cordon bleu. Według oryginalnej receptury przyrządza się je z cielęciny, faszeruje szwajcarskim serem i dojrzewającą szynką. Na deser będzie czekolada. Ewa Wachowicz przygotuje ją na oleju kokosowym i ciemnym kakao, z dodatkiem orzechów, żurawiny i suszonych jabłek.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...