Kuchenne rewolucje: Gdynia, Restauracja Granola (1/14)
W skrócie
Pan Darek prowadził duży zakład gastronomiczny. Niewielka restauracja Granola, położona w centrum Gdyni, miała stanowić ukoronowanie jego biznesu. Niestety, od początku przysparzała mu problemów.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler ponownie rusza w Polskę, by pomóc właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Jedna z najbardziej znanych kulinarnych ekspertów w Polsce doskonale zdaje sobie sprawę, że prowadzenie własnego biznesu jest wymagającym zadaniem, i co należy zrobić, żeby odnieść sukces.
Pan Darek przez lata z powodzeniem prowadził duży zakład gastronomiczny, a także dobrze funkcjonujący bar mleczny. Niewielka restauracja Granola, położona w centrum Gdyni, miała stanowić ukoronowanie jego biznesu. Niestety, od początku przysparzała mu raczej problemów. Lokal wielokrotnie zmieniał menu, obecnie znajduje się w nim pełen wybór dań, między innymi pizza. Równie często kucharze odchodzili z pracy. Przy panu Darku niezmiennie trwa jedynie kelnerka Ala. Dziewczyna zna restaurację z perspektywy różnych stanowisk, ponieważ nieraz musiała zastępować osoby, które rezygnowały nagle. Właściciel nie może bywać w Granoli codziennie, więc poprosił swoją długoletnią pracownicę i kierowniczkę dużego zakładu, by swoim doświadczeniem wsparła personel. Jej obecność wpłynęła negatywnie na relacje między pracownikami oraz sytuację finansową. Właściciel musi dokładać do interesu z własnej kieszeni. Jeśli Magda Gessler mu nie pomoże, będzie musiał zamknąć lokal.