Fabryki smaku: Światła, kamera, popcorn
(Food Factory 4: Lights, Camera, Popcorn)
serial dokumentalny Kanada 2015
W skrócie
Poznamy tajniki produkcji tortilli, która najpierw trafia do pieca, po czym smaży się w głębokim oleju. Dowiemy się, jak powstaje popcorn przeznaczony do podgrzewania w mikrofalówce.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek.
W tym odcinku
Poznamy tajniki produkcji tortilli, która najpierw trafia do pieca a dopiero później smaży się w głębokim oleju. Dowiemy się również jak wygląda produkcja popcornu przeznaczonego do podgrzewania w mikrofalówce.
Zobacz także
Fabryki smaku: Zapach kawy (1)
Wt, 21.05 3:36
Fabryki smaku: Słodkości dla potomności (2)
Wt, 21.05 4:06
Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3)
Śr, 22.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Owocowa fala (4)
Śr, 22.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Pyszności albo psikus I (5)
Czw, 23.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Pyszności albo psikus II (6)
Czw, 23.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Smakowita kruchość (7)
Pt, 24.05 3:36
Fabryki smaku: Lody i śnieżki (8)
Pt, 24.05 4:06
Fabryki smaku: Pomarańcza z czekolady (9)
So, 25.05 3:36
Fabryki smaku: Słona słodycz (10)
So, 25.05 4:06