Kuchenne rewolucje (12/14)
W skrócie
Pasją Agnieszki jest gotowanie. Wyjechała z Polski, by poznawać obce kuchnie, m.in. arabską. Po powrocie przejęła Jadłodajnię Bartosz serwującą rodzime dania. Sytuacja finansowa lokalu się pogarsza.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler to niekwestionowana królowa smaku i rewolucji. Jej doświadczenie oraz temperament zmieniły oblicze kilkudziesięciu restauracji w całej Polsce. "Kuchenne rewolucje" tym razem rozpoczynają trzynasty, bynajmniej nie pechowy sezon.
Pani Agnieszka od zawsze lubiła gotować i wymyślać własne, oryginalne przepisy. Tę pasję zaczęła ponoć przejawiać już od najmłodszych lat. Kiedy miała 22 lata, wyjechała z Polski, by poznawać obce kuchnie, m.in. arabską i hinduską. Po powrocie znajomi pani Agnieszki nieustannie prosili ją o organizowanie przyjęć czy serwowanie ciekawych potraw - dlatego kobieta zdecydowała, że z gastronomii uczyni swój sposób na życie. Ukończyła więc odpowiedni kurs, przystąpiła do egzaminu mistrzowskiego, który zdała za pierwszym razem, i przejęła funkcjonującą już wcześniej Jadłodajnię Bartosz. Mimo że najlepiej zna się na kuchni orientalnej, postanowiła nie zmieniać profilu restauracji z polskimi potrawami w menu. Niestety, sytuacja finansowa lokalu pogarsza się od trzech lat. W samych Kielcach powstało też dwadzieścia sześć konkurencyjnych miejsc, a jedno z nich po drugiej stronie ulicy. Pani Agnieszka musi uporać się z wieloma problemami, dlatego postanowiła wezwać Magdę Gessler.