Kuchenne rewolucje (4/15)
W skrócie
U podnóża Babiej Góry znajduje się wieś Zawoja. Witek otworzył tu karczmę Styrnol. Regionalne jedzenie cieszyło się wielkim powodzeniem wśród gości. Właściciel jednak przestał doglądać interesu.
Oglądaj w telewizji
Opis
Podczas swoich podróży po Polsce Magda Gessler zdążyła poznać setki właścicieli i odwiedzić upadające restauracje, którym pomogła wrócić do czasów świetności. Ekspertka nieraz mierzyła się z trudnymi metamorfozami. W czternastym sezonie programu wyrusza po raz kolejny, by zrewolucjonizować rodzimą gastronomię.
U podnóża Babiej Góry w Beskidzie Żywieckim znajduje się Zawoja, najdłuższa wieś w Polsce. Witek w tej niezwykle malowniczej okolicy otworzył karczmę Styrnol. Regionalne jedzenie podawane w lokalu cieszyło się wielkim powodzeniem wśród gości. Właściciel jednak zmęczony nadmiarem obowiązków przestał doglądać interesu, co wywołało prawdziwy chaos w karczmie. W kuchni władzę przejęła apodyktyczna kucharka zwana Szaloną Zośką. Z kolei jeden z kelnerów bywa opryskliwy wobec koleżanek oraz gości. Żona Witka, Kasia, przyznaje, że potrzebna jest im pomoc. Magda Gessler wkracza do akcji.