Pyszne 25 (11)

magazyn kulinarny Polska 2015  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Ania Starmach przygotuje zapiekankę w trzech odsłonach. Na początek zdradzi przepis na prawdziwą krakowską zapiekankę z pieczarkami. Przy okazji widzowie dowiedzą się, jak zrobić domowy ketchup.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Anna Starmach piecze, szatkuje, miesza, gotuje, smaży i czaruje. Prowadząca uważa, że na naukę sztuki kulinarnej nigdy nie jest za późno, dlatego w kilku odcinkach nowej serii podzieli się wskazówkami dla początkujących kucharzy. Widzowie dostaną od ekspertki gotowe przepisy na pierwszą zupę, nietypowe kanapki, zapiekanki, makarony i kluseczki. Będzie też zdrowo, ale niebanalnie. Prowadząca zdradzi, jak przyrządzić na trzy sposoby pyszną rybę i inne lekkie dania. A na deser poda recepturę na kruche ciasto w wielu odsłonach. Część przepisów zaprezentuje w bajkowej scenerii mazurskich jezior.

Ania Starmach przygotuje zapiekankę w trzech odsłonach. Na początek zdradzi przepis na prawdziwą krakowską zapiekankę z pieczarkami. Przy okazji widzowie dowiedzą się, jak w prosty sposób zrobić aromatyczny domowy ketchup. Następnie Ania przygotuje swoje ulubione danie z dzieciństwa, czyli zapiekankę z kurczaka, ryżu i pomidorów. Jest to idealna propozycja dla całej rodziny, ponieważ przypadnie do gustu zarówno młodszym, jak i starszym domownikom. Na koniec coś dla miłośników greckich smaków - wyśmienita grecka mussaka, czyli zapiekanka z bakłażanem, mieloną cielęciną pokrytą pierzynką z beszamelu.

Twórcy

Ładuję...