Kuchenne rewolucje: Warszawa, Tbilisi (2/15)
W skrócie
Na warszawskim Mokotowie działa niewielka gruzińska restauracja Tbilisi. Została stworzona przez panią Zinę. Po jej śmierci interes przejęły trzy córki, ale nie powtórzyły sukcesu matki.
Oglądaj w telewizji
Opis
Przez jedenaście sezonów programu Magda Gessler przeprowadziła rewolucje w setkach restauracji w całej Polsce, dokonując metamorfozy i dając lokalom oraz ich właścicielom nowe życia. To jednak nie koniec jej misji. W kolejnej edycji o pomoc poproszą nowi restauratorzy, którzy nie potrafią sprostać licznym wyzwaniom związanym z prowadzeniem własnego biznesu. Magda Gessler rozwiąże również ich problemy osobiste, wiedząc, że nieudane interesy często związane są z brakiem spełnienia w życiu osobistym.
Na warszawskim Mokotowie od lat działa niewielka gruzińska restauracja Tbilisi. Została stworzona przez panią Zinę. Dzięki wspaniałej kuchni miejsce doceniali nie tylko znawcy, a zadowoleni goście polecali lokal znajomym. Po śmierci pani Ziny interes przejęły jej trzy córki, jednak żadna z nich nie zdołała powtórzyć sukcesu matki. W restauracji zaczęło brakować jedzenia, a na forach internetowych pojawiały się niepochlebne wpisy. Sfrustrowane tą sytuacją siostry obwiniają się wzajemnie i poszukują przyczyn złej passy. Mimo że przyczyny porażki są oczywiste, nie potrafią poradzić sobie same. Widząc sukces, jaki odniosła metamorfoza restauracji "Gaumarjos", postanowiły poprosić o pomoc Magdę Gessler.