Ugotowani (4/12)
W skrócie
Kulinarnym talentem popiszą się warszawiacy - pracowniczka dziekanatu, archeolog, właściciel sklepu z płytami oraz rolnik. W menu pojawią się danie z cukinii i czekoladowa niespodzianka.
Oglądaj w telewizji
Opis
W każdym odcinku do kulinarnej rywalizacji staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i zawody. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru, pozytywna atmosfera spotkania i dbanie o gości. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych.
Przy jednym stole podczas czterech kolacji spotkają się mieszkańcy Warszawy, którzy na co dzień wykonują różne profesje. Rywalizować będą: pracowniczka dziekanatu Wojskowej Akademii Technicznej, archeolog i lektorka, właściciel sklepu z płytami i gramofonami oraz miłośnik dobrej kuchni, który wraz z rodzicami prowadzi gospodarstwo rolne. Zaserwują między innymi dania kryjące się pod nazwami: "Kwiaty cukinii", "Zawijaniec w asyście wiśni" oraz "Słodkie trio w czekoladowej niespodziance".