Ugotowani (14/15)
W skrócie
W programie biorą udział: Sylwia Bożęcka - właścicielka firmy szyjącej koszule, Marta Pohrebny - instruktorka teatralna, Bartłomiej Grzelak - geodeta, i Kamil Biskup - pracownik korporacji.
Oglądaj w telewizji
Opis
Do kulinarnej rywalizacji w każdym odcinku staje czworo uczestników. Ich zadaniem jest przygotowanie kolacji. Przy jednym stole zasiadają osoby mające różne zainteresowania i zawody. Łączy je pasja gotowania. Umiejętności gospodarza oceniają jego rywale. Oprócz walorów smakowych przystawki, dania głównego i deseru liczy się pomysłowość. Punktowane są między innymi niebanalne nakrycie stołu, dodatkowe atrakcje wieczoru i atmosfera spotkania. Suma przyznanych przez konkurentów punktów zadecyduje o wygranej, którą jest 5 tys. złotych.
Mieszkańcy Zielonej Góry dają popis swoich kulinarnych zdolności. W rywalizacji biorą udział: Sylwia Bożęcka - właścicielka firmy szyjącej koszule na miarę, Marta Pohrebny - instruktorka teatralna, Bartłomiej Grzelak - geodeta oraz Kamil Biskup - pracownik korporacji. Na stołach uczestników zagoszczą elementy japońskie, francuskie, indyjskie oraz dziczyzna.