Fabryki smaku (20)
(Food Factory)
serial dokumentalny Kanada 2012
W skrócie
Tajniki produkcji popularnych artykułów spożywczych. Kamery śledzą etapy produkcji takich artykułów, jak pesto, makaron i kanadyjska whisky.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych.
Zobacz także
Fabryki smaku: Pyszności albo psikus I (5)
Czw, 23.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Pyszności albo psikus II (6)
Czw, 23.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Smakowita kruchość (7)
Pt, 24.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Lody i śnieżki (8)
Pt, 24.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Pomarańcza z czekolady (9)
So, 25.05 3:36
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Słona słodycz (10)
So, 25.05 4:06
i 1 późniejsza emisja
Fabryki smaku: Słodki jak miód (3)
So, 25.05 6:00
Fabryki smaku: Tęczowe słoneczniki (4)
So, 25.05 6:30
Fabryki smaku: Czas na herbatkę! (3)
So, 25.05 12:00
Fabryki smaku: Owocowa fala (4)
So, 25.05 12:30