Ewa gotuje (207)

magazyn kulinarny Polska 2014  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

W tym odcinku widzowie dowiedzą się, jak przyrządzić ośmiornicę. Ewa ugotuje halaszle, która uznawana jest za najlepszą zupę rybną na świecie. Na deser poda ciasteczka z oczkiem.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz, Miss Polonia 1992, a obecnie producentka i dziennikarka telewizyjna, przybliża widzom zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.

Po zimowej przerwie gospodyni programu zaprasza na owoce morza i dania z ryb. Najpierw widzowie dowiedzą się, jak prawidłowo przyrządzić ośmiornicę. Jak to zrobić, pokaże Martin Gimenez Castro, zwycięzcą pierwszej edycji kulinarnego show Polsatu "Top Chef". Następnie Ewa ugotuje halaszle, która przez smakoszy uznawana jest za najlepszą zupę rybną na świecie. Natomiast na deser podane zostaną ciasteczka z oczkiem, przełożone masą czekoladową.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...