Kuchenne rewolucje: Horolna. Żywiec (11)

program rozrywkowy Polska 2010  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Magda Gessler jedzie do Przybędzy pod Żywcem, by pomóc panu Zbigniewowi, właścicielowi zajazdu Góralskie Jadło. Lokal świeci pustkami. Restauratorka podpowiada mu, jak przyciągnąć klientów.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Autorka książek kulinarnych Magda Gessler pomaga właścicielom lokali gastronomicznych w Polsce, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji finansowej. Odwiedza restauracje wymagające natychmiastowych zmian i na cztery dni staje się tam szefem. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nowe menu, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Jej bezdyskusyjne uwagi nie zawsze spotykają się ze zrozumieniem pracowników. Czwartego dnia następuje uroczyste otwarcie restauracji dla gości, którzy ocenią efekty zabiegów. Po dwóch tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i eksperyment odniósł sukces w postaci poprawy sytuacji finansowej... Druga edycja programu, który powstał na licencji brytyjskiego reality show "Kitchen Nightmares".

Magda Gessler przyjeżdża do Przybędzy pod Żywcem, by pomóc panu Zbigniewowi - właścicielowi położonego na wysokości 410 metrów Zajazdu Góralskie Jadło. Lokal świeci pustkami, miejscowi już od dłuższego czasu omijają to miejsce szerokim łukiem. Właściciel zarzeka się, że nad okolicą ciąży klątwa - tu nie ma szans rozkręcić się żaden interes. Znana restauratorka zamierza przekonać go, że jest inaczej.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...