Ewa gotuje (505)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz proponuje przygotować sałatkę jajeczną. Następnie pokazuje, jak powstaje klasyczny dewolaj z masłem i koperkiem. Na deser będą eklerki z bitą śmietaną.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa Wachowicz proponuje, by przygotować sałatkę jajeczną. Dodatkiem do niej jest zielony ogórek marynowany na orientalną nutę. Następnie prowadząca pokazuje, jak powstaje klasyczny dewolaj z masłem i koperkiem. Po przyrządzeniu podaje kotlet z ziemniaczanym purée i surówką z marchewki. Na deser będą eklerki z bitą śmietaną w dwóch wersjach kolorystycznych - niebieskiej i różowej.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (413)
Wt, 07.05 2:35
Ewa gotuje (430)
Wt, 07.05 2:45
Ewa gotuje (431)
Wt, 07.05 3:15
Ewa gotuje (488)
Wt, 07.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (474)
Wt, 07.05 7:10
Ewa gotuje (475)
Wt, 07.05 7:35
Ewa gotuje (414)
Śr, 08.05 2:30
Ewa gotuje (432)
Śr, 08.05 2:45
Ewa gotuje (433)
Śr, 08.05 3:15
Ewa gotuje (489)
Śr, 08.05 6:00
i 1 późniejsza emisja