Ewa gotuje (504)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Ewa Wachowicz mierzy się z daniami kuchni francuskiej. Do pierwszej potrawy potrzebuje pieczonej cebuli. Na bazie zrumienionego warzywa przygotowuje zupę. Daniem głównym będzie quiche lorraine.
Oglądaj w telewizji
Śr 29.05 6:00
Polsat 2
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Ewa Wachowicz mierzy się z daniami kuchni francuskiej. Do pierwszej potrawy potrzebuje pieczonej cebuli. Na bazie zrumienionego warzywa przygotowuje zupę cebulową. Daniem głównym będzie quiche lorraine, czyli tarta na słono wypełniona smażonym boczkiem i nadzieniem serowym. Potrawę tę przygotuje gość programu - Mateusz Gessler. Na deser prowadząca podaje sernik waniliowy z creme brulée na spodzie z ciasteczek czekoladowych.
Występują
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (498)
Wt, 21.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (494)
Wt, 21.05 7:10
Ewa gotuje (495)
Wt, 21.05 7:35
Ewa gotuje (423)
Śr, 22.05 2:10
Ewa gotuje (424)
Śr, 22.05 2:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (454)
Śr, 22.05 2:45
Ewa gotuje (455)
Śr, 22.05 3:15
Ewa gotuje (499)
Śr, 22.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (496)
Śr, 22.05 7:10
Ewa gotuje (497)
Śr, 22.05 7:35