Ewa gotuje (459)

magazyn kulinarny Polska 2022  od 7 lat
zdjęcie

W skrócie

Ewa Wachowicz uwielbia pracować na produktach sezonowych, dlatego w tym odcinku wykorzysta podstawowe składniki. Jako wstęp do uczty zaproponuje krem z ziemniaków, cukinii i kopru włoskiego.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Ewa Wachowicz po raz kolejny pokaże, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, z wykorzystaniem produktów lokalnych, w oparciu o rodzime i zagraniczne receptury. Wszystkie odcinki będą realizowane w duchu ekologii.

Ewa Wachowicz uwielbia pracować na produktach sezonowych i łatwo dostępnych, dlatego w tym odcinku wykorzysta podstawowe składniki. Jako wstęp do uczty zaproponuje krem z ziemniaków, cukinii i kopru włoskiego. Kolejnym daniem będą inspirowane roladą śląską roladki rybne w sosie koperkowym - faszerowane tapenadą, czyli hiszpańską pastą z oliwek. Jak zwykle nie obejdzie się też bez deseru. Prowadząca program postawi na prostotę i przedstawi zaskakujące oraz niezwykle smaczne ciasto bez pieczenia. Zdradzi także skuteczne metody wekowania domowego przecieru pomidorowego.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...