Ewa gotuje (397)
magazyn kulinarny Polska 2020
W skrócie
Ewa przygotuje potrawy, które warto zjeść pod gołym niebem. Będą to grochówka i mielonka. Na deser poda płatki orkiszowe z owocami leśnymi na mleku migdałowym. Pokaże też, jak przyrządzić utopence.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne dania, które proponuje, są szybkie i łatwe w przygotowaniu.
Tym razem Ewa wybierze się na biwak i przygotuje potrawy, które warto zjeść pod gołym niebem. Na pierwszy ogień pójdzie grochówka, później prowadząca przyrządzi domową mielonkę. Na deser zaś poda płatki orkiszowe z owocami leśnymi na zrobionym własnoręcznie mleku migdałowym. Pokaże również, jak przyrządzić czeskie utopence, czyli kiełbaski w marynacie.
Twórcy
Zobacz także
Ewa gotuje (423)
Śr, 22.05 2:10
Ewa gotuje (424)
Śr, 22.05 2:35
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (454)
Śr, 22.05 2:45
Ewa gotuje (455)
Śr, 22.05 3:15
Ewa gotuje (499)
Śr, 22.05 6:00
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (496)
Śr, 22.05 7:10
Ewa gotuje (497)
Śr, 22.05 7:35
Ewa gotuje (425)
Czw, 23.05 2:30
i 1 późniejsza emisja
Ewa gotuje (456)
Czw, 23.05 2:45
Ewa gotuje (457)
Czw, 23.05 3:15