CANAL+ KuchniaProgram TV na Wtorek 11.07.2023
6:00 |
![]() Polska jest bogata w znakomite produkty sezonowe. Udowadnia to Tomasz Jakubiak. W drugiej serii programu prowadzący koncentruje się na poszukiwaniach jesiennych warzyw i owoców.
|
---|---|
6:30 |
![]() Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
7:00 |
![]() Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
7:30 |
![]() Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Marieta Marecka zaprezentuje szereg prostych posiłków. W każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy.
|
|
|
8:00 |
![]() Gospodyni programu podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. W każdym odcinku prowadząca zaprezentuje trzy nowe potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny.
|
8:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
10:30 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
11:00 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
11:30 |
Prezentacja atrakcyjnych produktów codziennego użytku, które można kupić nie wychodząc z domu.
|
12:30 |
Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
13:30 |
![]() Znani mistrzowie kuchni Jamie Oliver i Jimmy Doherty zapraszają gwiazdy show-biznesu do swojego lokalu w Southend. Razem z nimi przyrządzają ich ulubione dania. Potem odwiedzą m.in. jednostkę RAF-u.
|
14:25 |
![]() Szef kuchni Marcus Wareing rozwija swoją farmę. Podróżuje po południowo-wschodniej Anglii. Odwiedza rolników i zdobywa nowe składniki. Serwuje pyszne i zdrowe dania rodzinie oraz przyjaciołom.
|
15:00 |
![]() Tomasz Jakubiak rusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków. Interesują go potrawy zakorzenione w naszej kulturze, lecz nieco zapomniane.
|
15:30 |
![]() Tomasz Jakubiak rusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków. Interesują go potrawy zakorzenione w naszej kulturze, lecz nieco zapomniane.
|
16:00 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
16:30 |
Adrianowi Richardsonowi, który lubi folgować swoim kulinarnym zachciankom, towarzyszy dietetyczka Rosie Mansfield. Pokazują przepisy na pyszne dania w dwóch wersjach - obfitej i lżejszej.
|
17:00 |
![]() Znani mistrzowie kuchni Jamie Oliver i Jimmy Doherty zapraszają gwiazdy show-biznesu do swojego lokalu w Southend. Razem z nimi przyrządzają ich ulubione dania. Potem odwiedzą m.in. jednostkę RAF-u.
|
18:00 |
Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
19:00 |
![]() Szef kuchni Marcus Wareing rozwija swoją farmę. Podróżuje po południowo-wschodniej Anglii. Odwiedza rolników i zdobywa nowe składniki. Serwuje pyszne i zdrowe dania rodzinie oraz przyjaciołom.
|
19:35 |
![]() Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Zrobi też bułki pszenne zwane knyplami i poda shokupan - chleb z Japonii.
|
20:05 |
![]() Widzowie poznają tradycje kulinarne Chin. Dowiedzą się m.in., jak przyrządza się grzyby matsutake i różne wersje smakowe bambusa.
|
21:05 |
![]() Anthony Bourdain zgłębia zwyczaje żywieniowe odległych kultur. Na jego szlaku znalazły się m.in. Tokio, Kopenhaga, Sycylia i Kongo.
|
22:00 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
22:30 |
![]() Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
23:00 |
![]() Donal Skehan przygotowuje zdrowe posiłki inspirowane potrawami kuchni całego świata. Do ich przyrządzenia potrzebuje maksymalnie dziesięciu składników. Każde danie może być gotowe już w pół godziny.
|
23:30 |
![]() Donal Skehan przygotowuje zdrowe posiłki inspirowane potrawami kuchni całego świata. Do ich przyrządzenia potrzebuje maksymalnie dziesięciu składników. Każde danie może być gotowe już w pół godziny.
|
0:00 |
![]() Marieta Marecka prezentuje przysmaki kuchni tureckiej. Udowadnia, że to nie tylko kebab, pita i baklawa. Wielkim atutem kraju jest kuchnia oparta na warzywach, przyprawach oraz serach i mięsach.
|
0:30 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak prezentują pomysły na niesztampowe dania z grilla. W różnorodnej malowniczej scenerii wrzucają na rusz mięsa, ryby i warzywa. Podają je ze smakowitymi dodatkami.
|
1:00 |
![]() Prowadzący proponuje przepisy na pieczywo z różnych stron świata. Pokaże m.in., jak upiec prosty chleb bez wyrabiania. Zrobi też bułki pszenne zwane knyplami i poda shokupan - chleb z Japonii.
|
1:30 |
![]() Adam Borowicz podróżuje po Śląsku. Zagłębia się w wiejskie tradycje i przygląda się nowoczesnemu miastu. Używa darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze regionalne dania.
|
2:00 |
![]() Gotowanie to dobry pretekst do spędzania czasu z rodziną. Szef kuchni Tomasz Jakubiak w każdym odcinku zaprezentuje proste pomysły na potrawy i zachęca do dzielenia się z bliskimi pysznymi daniami.
|
2:30 |
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
|
3:00 |
![]() Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
3:30 |
![]() Szef kuchni Aleksander Baron i vloger Damian Kordas wyruszają w podróż w celu stworzenia unikatowej kulinarnej mapy Polski. Odwiedzą polecane restauracje oraz poznają tajniki kucharzy z całego kraju.
|
4:00 |
![]() Popularna blogerka Marta Dymek w każdym odcinku próbuje przekonać zaproszonego gościa do kuchni wegetariańskiej. Prowadząca pokaże, jak zastąpić potrawy mięsne ich jarskimi wariacjami.
|
4:30 |
![]() Prowadząca podpowiada, jak przygotować proste i smaczne potrawy. W trzeciej serii zaprezentuje pomysły na śniadania do pracy i szkoły.
|
5:00 |
![]() Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
|
5:30 |
![]() Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.