CANAL+ KuchniaProgram TV na Wtorek 3.01.2023
6:00 |
![]() Polska jest bogata w znakomite produkty sezonowe. Udowadnia to Tomasz Jakubiak. W drugiej serii programu prowadzący koncentruje się na poszukiwaniach jesiennych warzyw i owoców.
|
---|---|
6:30 |
![]() Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
7:00 |
![]() Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
8:00 |
![]() W programie biorą udział osoby, które uważają się za znakomitych kucharzy. Ich bliscy mają jednak inne zdanie na ten temat. Na początek Andrzej Polan sprawdza umiejętności uczestników.
|
|
|
8:30 |
![]() Marta Dymek udaje się w podróż po Tajlandii. Każdy z odcinków posiada swój temat przewodni, którym jest jeden z najbardziej charakterystycznych produktów stosowanych w kuchni tajskiej.
|
9:00 |
![]() Problem marnowania produktów spożywczych to zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze robić zakupy.
|
10:30 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
11:00 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
12:30 |
![]() Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
13:30 |
![]() Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
14:00 |
![]() Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
14:30 |
![]() Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
|
15:00 |
![]() Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
|
15:30 |
![]() To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów.
|
16:00 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
16:30 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
17:00 |
![]() Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
17:30 |
![]() Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
18:00 |
![]() Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
19:05 |
![]() Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
19:35 |
![]() Spotkania z ludźmi, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Widzowie poznają rolników, rybaków i producentów cenionych wyrobów spożywczych z różnych stron świata.
|
20:05 |
![]() W 1998 roku Hugh Fearnley-Whittingstall przeniósł się do River Cottage w hrabstwie Dorset, aby zacząć nowe życie. Jego celem była uprawa własnych owoców i warzyw. Chciał osiągnąć samowystarczalność.
|
21:05 |
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia.
|
22:00 |
![]() Przeciętny Polak spożywa prawie 80 kg mięsa rocznie. Widzowie dowiedzą się, jak je kupować, gotować, piec, smażyć lub podawać na surowo. W każdym odcinku zaprezentowane zostaną trzy przepisy.
|
22:30 |
![]() Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
23:00 |
![]() Bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący udaje się do Singapuru, Bombaju, Manili, Dżakarty, Bangkoku i Hongkongu.
|
23:30 |
![]() Bloger kulinarny Aun Koh udowadnia, że Azja to raj dla smakoszy. Łączy ona egzotykę, kunszt i fantazję. Prowadzący udaje się do Singapuru, Bombaju, Manili, Dżakarty, Bangkoku i Hongkongu.
|
0:00 |
![]() Kuchnia francuska ma opinię wyrafinowanej. Marieta Marecka udowadnia, że dania pochodzące znad Sekwany nie muszą być trudne w przygotowaniu. Oprócz wykwintnych propozycji pokazuje proste przepisy.
|
0:30 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
0:55 |
![]() Spotkania z ludźmi, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Widzowie poznają rolników, rybaków i producentów cenionych wyrobów spożywczych z różnych stron świata.
|
1:30 |
![]() Adam Borowicz podróżuje po Śląsku. Zagłębia się w wiejskie tradycje i przygląda się nowoczesnemu miastu. Używa darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze regionalne dania.
|
2:00 |
![]() Tomasz Jakubiak rusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków. Interesują go potrawy zakorzenione w naszej kulturze, lecz nieco zapomniane.
|
2:30 |
![]() David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
|
3:00 |
![]() Gratka dla wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker zaprasza widzów do wysublimowanego świata deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawia trzy przepyszne przepisy.
|
3:30 |
![]() Szef kuchni Aleksander Baron i vloger Damian Kordas wyruszają w podróż w celu stworzenia unikatowej kulinarnej mapy Polski. Odwiedzą polecane restauracje oraz poznają tajniki kucharzy z całego kraju.
|
4:00 |
![]() Blogerka Marta Dymek przekonuje widzów że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
|
4:30 |
![]() Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak przygotowywać potrawy.
|
5:00 |
![]() Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności kulinarne. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość niesmacznych dań.
|
5:30 |
![]() Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Każdy myśli, że został wybrany ze względu na swoje zdolności kulinarne. Tymczasem okazuje się, że bliscy mają już dość niesmacznych dań.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.