CANAL+ KuchniaProgram TV na Piątek 30.12.2022
| 6:00 |
Polska jest bogata w znakomite produkty sezonowe. Udowadnia to Tomasz Jakubiak. W drugiej serii programu prowadzący koncentruje się na poszukiwaniach jesiennych warzyw i owoców.
|
|---|---|
| 6:30 |
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
|
| 7:00 |
Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
| 8:00 |
Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
|
|
|
|
| 8:30 |
Problem marnowania produktów spożywczych to zagrożenie dla współczesnego świata. W samej Polsce wyrzuca się około 9 mln ton żywności rocznie. Twórcy programu pokażą widzom jak mądrze robić zakupy.
|
| 9:00 |
Adam Borowicz podróżuje po Śląsku. Zagłębia się w wiejskie tradycje i przygląda się nowoczesnemu miastu. Używa darów lasów, rzek i gór, aby przygotować najsmaczniejsze regionalne dania.
|
| 10:30 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
| 11:00 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
| 12:30 |
Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
| 13:30 |
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
| 14:00 |
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
| 14:30 |
Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
|
| 15:00 |
Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
|
| 15:30 |
To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów.
|
| 16:00 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
| 16:30 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
| 17:00 |
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
| 17:30 |
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
|
| 18:00 |
Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
| 19:05 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
| 19:35 |
Spotkania z ludźmi, którzy zajmują się produkcją żywności i gotowaniem w duchu slow food. Widzowie poznają rolników, rybaków i producentów cenionych wyrobów spożywczych z różnych stron świata.
|
| 20:05 |
Szefowie kuchni Paul Ainsworth i Catherine Fulvio, w towarzystwie znanych gości, dzielą się swoimi kulinarnymi sekretami, które idealnie nadają się do tworzenia pysznych świątecznych przysmaków.
|
| 20:55 |
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie unikalnych smaków i aromatów lokalnego jedzenia.
|
| 21:45 |
Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności Polaków. Szef kuchni i restaurator skupia się na prozdrowotnych aspektach jedzenia. Pokazuje proste patenty i triki, które sprawdzą się w każdej kuchni.
|
| 22:15 |
Szef kuchni Ainsley Harriott rusza katamaranem w rejs po Morzu Śródziemnym, by odkryć smaki tego regionu. Startuje na Korsyce, następnie zawija na Sardynię, do Marrakeszu, Sewilli, Granady i Jordanii.
|
| 23:10 |
Szef kuchni Ainsley Harriott rusza katamaranem w rejs po Morzu Śródziemnym, by odkryć smaki tego regionu. Startuje na Korsyce, następnie zawija na Sardynię, do Marrakeszu, Sewilli, Granady i Jordanii.
|
| 0:10 |
Piętnastu kucharzy staje do kulinarnej rywalizacji. Tym razem rozgrywa się ona się w stanie Kentucky. Swoje umiejętności uczestnicy zaprezentują w Louisville, Kexington i nad jeziorem Cumberland.
|
| 1:05 |
Piętnastu kucharzy staje do kulinarnej rywalizacji. Tym razem rozgrywa się ona się w stanie Kentucky. Swoje umiejętności uczestnicy zaprezentują w Louisville, Kexington i nad jeziorem Cumberland.
|
| 2:00 |
Na Dolnym Śląsku Tomek poznaje tajniki produkcji sera pleśniowego. Przygotuje m.in. zapiekankę ziemniaczaną z ziołową salsą i kotleciki jagnięce z puree z sera pleśniowego i topinambura.
|
| 2:30 |
David Gaboriaud zabiera widzów na kulinarne wojaże. Przedstawia kuchnię oraz atrakcje turystyczne Francji, Włoch, Hiszpanii i Portugalii.
|
| 3:00 |
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
| 3:30 |
Szef kuchni Aleksander Baron i vloger Damian Kordas wyruszają w podróż w celu stworzenia unikatowej kulinarnej mapy Polski. Odwiedzą polecane restauracje oraz poznają tajniki kucharzy z całego kraju.
|
| 4:00 |
Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
|
| 4:30 |
Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak przygotowywać potrawy.
|
| 5:00 |
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania
|
| 5:30 |
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Szef kuchni Andrzej Polan ocenia umiejętności swoich gości i pomaga im podszkolić się w trudnej sztuce gotowania
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.





















