CANAL+ KuchniaProgram TV na Sobota 24.12.2022
6:00 |
![]() Tomek Jakubiak przekonuje widzów, że Polska ma doskonałe produkty regionalne i sezonowe, z których można stworzyć wyśmienite dania.
|
---|---|
6:30 |
![]() Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
|
7:00 |
![]() Bożena Sikoń, znana polska cukierniczka, prezentuje oryginalne przepisy na słodkości, które można przygotować w domu.
|
8:00 |
![]() Marieta Marecka udowadnia, że dania pochodzące znad Sekwany nie muszą być trudne w przygotowaniu. Dziś skupi się na wyrafinowanych francuskich przystawkach.
|
|
|
8:30 |
![]() Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności Polaków. Szef kuchni i restaurator skupia się na prozdrowotnych aspektach jedzenia. Pokazuje proste patenty i triki, które sprawdzą się w każdej kuchni.
|
9:00 |
![]() Irlandzki kucharz Donal Skehan udowadnia, że przygotowanie świątecznej uczty dla rodziny nie musi oznaczać żmudnej pracy w kuchni. Stawia na proste i sprawdzone przepisy.
|
9:30 |
![]() Irlandzki kucharz Donal Skehan udowadnia, że przygotowanie świątecznej uczty dla rodziny nie musi oznaczać żmudnej pracy. Jako ojciec nie ma wiele czasu, stawia więc na proste i sprawdzone przepisy.
|
10:00 |
![]() Jamie Oliver prezentuje jadłospis na Boże Narodzenie. Stawia na proste, ale pięknie podane potrawy, które uświetnią spotkania w rodzinnym gronie. Proponuje aromatyczne dania główne i bajeczne desery.
|
11:00 |
![]() Jamie Oliver prezentuje jadłospis na Boże Narodzenie. Stawia na proste, ale pięknie podane potrawy, które uświetnią spotkania w rodzinnym gronie. Proponuje aromatyczne dania główne i bajeczne desery.
|
12:00 |
Mistrzyni sztuki kulinarnej przygotowuje potrawy na Boże Narodzenie w prawdziwie australijskim stylu. Do swojej kuchni zaprasza znanych gości, by z nimi pokazać garść inspiracji na świąteczną ucztę.
|
12:50 |
![]() Ainsley Harriott zaprezentuje potrawy, które wprawią w dobry nastrój. Zaczyna od pobudzających apetyt przekąsek i koktajli, a następnie przechodzi do dania z kaczki. Zwieńczeniem uczty będzie deser.
|
13:40 |
![]() Znani mistrzowie kuchni Jamie Oliver i Jimmy Doherty zapraszają gwiazdy show-biznesu do swojego lokalu w Southend. Razem z nimi przyrządzają ich ulubione dania. Potem odwiedzą m.in. jednostkę RAF-u.
|
14:35 |
![]() Znani mistrzowie kuchni Jamie Oliver i Jimmy Doherty zapraszają gwiazdy show-biznesu do swojego lokalu w Southend. Razem z nimi przyrządzają ich ulubione dania. Potem odwiedzą m.in. jednostkę RAF-u.
|
15:30 |
![]() Kuchnia francuska ma opinię wyrafinowanej. Marieta Marecka udowadnia, że dania pochodzące znad Sekwany nie muszą być trudne w przygotowaniu. Oprócz wykwintnych propozycji pokazuje proste przepisy.
|
16:00 |
![]() W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo, a podczas wycieczki do serowarni podgląda, jak powstaje parmezan.
|
16:30 |
![]() Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
17:00 |
![]() Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
|
17:30 |
![]() Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności Polaków. Szef kuchni i restaurator skupia się na prozdrowotnych aspektach jedzenia. Pokazuje proste patenty i triki, które sprawdzą się w każdej kuchni.
|
18:00 |
![]() Jedną z tradycji bożonarodzeniowych jest obdarowywanie bliskich. W programie znajdzie się przegląd pomysłów na idealne prezenty pod choinkę - zarówno te ze sklepu, jak i wykonane własnoręcznie.
|
18:05 |
![]() Widzowie poznają tradycje kulinarne Chin. Dowiedzą się m.in., jak przyrządza się grzyby matsutake i różne wersje smakowe bambusa.
|
19:00 |
![]() Widzowie poznają tradycje kulinarne Chin. Dowiedzą się m.in., jak przyrządza się grzyby matsutake i różne wersje smakowe bambusa.
|
20:00 |
![]() Anthony Bourdain udaje się do znanych miejsc, które pokazuje z nowej strony. Leci m.in. do Okinawy, na Kubę i Borneo. Sprawdza nie tylko, co można tam zjeść i przygląda się lokalnej kulturze.
|
20:50 |
![]() Anthony Bourdain udaje się do znanych miejsc, które pokazuje z nowej strony. Leci m.in. do Okinawy, na Kubę i Borneo. Sprawdza nie tylko, co można tam zjeść i przygląda się lokalnej kulturze.
|
21:35 |
![]() Istnieją miejsca na Ziemi, w których ludzie dożywają ponadprzeciętnego wieku. W poszukiwaniu przyczyn tego fenomenu twórcy serii udadzą się do Grecji, Japonii, na Kostarykę i Sardynię.
|
22:35 |
![]() Istnieją miejsca na Ziemi, w których ludzie dożywają ponadprzeciętnego wieku. W poszukiwaniu przyczyn tego fenomenu twórcy serii udadzą się do Grecji, Japonii, na Kostarykę i Sardynię.
|
23:35 |
![]() Istnieją miejsca na Ziemi, w których ludzie dożywają ponadprzeciętnego wieku. W poszukiwaniu przyczyn tego fenomenu twórcy serii udadzą się do Grecji, Japonii, na Kostarykę i Sardynię.
|
0:35 |
![]() Istnieją miejsca na Ziemi, w których ludzie dożywają ponadprzeciętnego wieku. W poszukiwaniu przyczyn tego fenomenu twórcy serii udadzą się do Grecji, Japonii, na Kostarykę i Sardynię.
|
1:30 |
![]() Kuchnia francuska ma opinię wyrafinowanej. Marieta Marecka udowadnia, że dania pochodzące znad Sekwany nie muszą być trudne w przygotowaniu. Oprócz wykwintnych propozycji pokazuje proste przepisy.
|
2:00 |
![]() Tomasz Jakubiak odkrywa lokalne smaki i aromaty. Prowadzący przypomina o istnieniu krajowych serów pleśniowych czy tradycyjnych jogurtów.
|
2:30 |
![]() Szef kuchni David Gaboriaud zabiera widzów w podróż po smakach Rumunii, Bułgarii, Serbii i Węgier. Prowadzący spróbuje regionalnych potraw i odwiedzi najciekawsze restauracje, bary oraz bistra.
|
3:00 |
![]() Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
3:30 |
![]() Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Odwiedzą też popularne kurorty.
|
4:00 |
![]() Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
|
4:30 |
![]() Drugi sezon programu, w którym Marieta Marecka uczy widzów smacznego gotowania. W przystępny sposób tłumaczy, jak przygotowywać potrawy.
|
5:00 |
![]() Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Okazuje się, że bliscy mają już dość ich nieudanych dań.
|
5:30 |
![]() Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim talencie. Bohaterem każdego odcinka jest osoba zgłoszona przez rodzinę. Okazuje się, że bliscy mają już dość ich nieudanych dań.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.