CANAL+ KuchniaProgram TV na Czwartek 22.12.2022
6:00 |
Tomasz Jakubiak przekonuje do jedzenia rodzimych produktów sezonowych. Inspiracją dla proponowanych przez niego dań jest lato.
|
---|---|
6:30 |
Wyjątkowy program kulinarny, w którym potrawy przyrządza autorka bloga Smakoterapia - Iwona Zasuwa. Pomagają jej matki z dziećmi.
|
7:00 |
Jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu człowieka. Niestety nie każdy z nas lubi eksperymentować z nowymi smakami. Z pomocą przychodzi Piotr, który pokaże, jak przełamać rutynę.
|
8:00 |
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
|
|
8:30 |
Drugi sezon kulinarnych potyczek Davida i Matteo. Francuski oraz włoski kucharz po raz kolejny skrzyżują noże i zawalczą o laur pierwszeństwa. W rolę sędziów wcielą się zaproszeni do studia goście.
|
9:00 |
Szef kuchni David Gaboriaud zabiera widzów w podróż po smakach Rumunii, Bułgarii, Serbii i Węgier. Prowadzący spróbuje regionalnych potraw i odwiedzi najciekawsze restauracje, bary oraz bistra.
|
10:30 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
11:00 |
Jedną z tradycji bożonarodzeniowych jest obdarowywanie bliskich. W programie znajdzie się przegląd pomysłów na idealne prezenty pod choinkę - zarówno te ze sklepu, jak i wykonane własnoręcznie.
|
11:05 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
12:30 |
Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
13:30 |
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki, m.in.: linguini z krewetkami i sałatką z fenkułu.
|
14:00 |
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki, m.in.: linguini z krewetkami i sałatką z fenkułu.
|
14:30 |
Popularny kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zamierza bliżej poznać kraj swoich przodków. Odwiedza Mediolan, Weronę, Wenecję, Genuę, Turyn, Bolonię oraz Rzym.
|
15:00 |
Popularny kanadyjski szef kuchni o włoskich korzeniach, David Rocco, zamierza bliżej poznać kraj swoich przodków. Odwiedza Mediolan, Weronę, Wenecję, Genuę, Turyn, Bolonię oraz Rzym.
|
15:30 |
To już piąta odsłona programu Tomka Jakubiaka. Mistrz kuchni wyrusza w Polskę w poszukiwaniu lokalnych smaków i aromatów.
|
16:00 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
16:30 |
Przy stole spotyka się dwoje kulinarnych mistrzów. Adrian Richardson lubi obfite dania, Zoe Bingley-Pullin stawia na lekkość i dużą ilość warzyw. Każde z nich próbuje przekonać widzów do swojej wizji.
|
16:55 |
Jedną z tradycji bożonarodzeniowych jest obdarowywanie bliskich. W programie znajdzie się przegląd pomysłów na idealne prezenty pod choinkę - zarówno te ze sklepu, jak i wykonane własnoręcznie.
|
17:00 |
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki, m.in.: linguini z krewetkami i sałatką z fenkułu.
|
17:30 |
Jamie pokazuje, jak w kwadrans przygotować smaczne i pełnowartościowe posiłki, m.in.: linguini z krewetkami i sałatką z fenkułu.
|
18:00 |
Julie Andrieu odwiedza pełne ciekawych zakątków francuskie miasta i leżące na uboczu wioski. Jej pasją jest odkrywanie nowych przepisów i smaków. Do przyrządzania dań używa lokalnych produktów.
|
19:05 |
Andrzej Polan sprawdza kulinarne umiejętności Polaków. Szef kuchni i restaurator skupia się na prozdrowotnych aspektach jedzenia. Pokazuje proste patenty i triki, które sprawdzą się w każdej kuchni.
|
19:35 |
Autorzy kontynuują podróż dookoła globu szlakiem lokalnych smaków. Przybliżą tradycje kulinarne Serbii, Liechtensteinu, Hiszpanii, Niemiec, Szwecji, Francji, Polski, Portugalii, Martyniki i Sycylii.
|
20:05 |
Szefowie kuchni Paul Ainsworth i Catherine Fulvio, w towarzystwie znanych gości, dzielą się swoimi kulinarnymi sekretami, które idealnie nadają się do tworzenia pysznych świątecznych przysmaków.
|
20:55 |
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie smaków lokalnego jedzenia. W tej serii uda się m.in. do Rosji, Brazylii i Indii.
|
21:45 |
W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo, a podczas wycieczki do serowarni podgląda, jak powstaje parmezan.
|
22:15 |
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
|
22:45 |
Irlandzki kucharz Donal Skehan udowadnia, że przygotowanie świątecznej uczty dla rodziny nie musi oznaczać żmudnej pracy w kuchni. Stawia na proste i sprawdzone przepisy.
|
23:15 |
Irlandzki kucharz Donal Skehan udowadnia, że przygotowanie świątecznej uczty dla rodziny nie musi oznaczać żmudnej pracy. Jako ojciec nie ma wiele czasu, stawia więc na proste i sprawdzone przepisy.
|
23:45 |
Paul West nie ustaje w staraniach o uzyskanie samowystarczalności na farmie. Czekają na niego zupełnie nowe wyzwania. Zbliża się zima, tymczasem gospodarz musi zapanować nad zwierzętami.
|
0:40 |
Paul West nie ustaje w staraniach o uzyskanie samowystarczalności na farmie. Czekają na niego zupełnie nowe wyzwania. Zbliża się zima, tymczasem gospodarz musi zapanować nad zwierzętami.
|
1:35 |
Jedną z tradycji bożonarodzeniowych jest obdarowywanie bliskich. W programie znajdzie się przegląd pomysłów na idealne prezenty pod choinkę - zarówno te ze sklepu, jak i wykonane własnoręcznie.
|
1:40 |
Promotor lokalnych serowarów Gieno Mientkiewicz odwiedza gospodarstwa, w których produkuje się sery. Przyrządza z nimi różne dania.
|
2:00 |
Tomasz Jakubiak odkrywa lokalne smaki i aromaty. Prowadzący przypomina o istnieniu krajowych serów pleśniowych czy tradycyjnych jogurtów.
|
2:30 |
Szef kuchni David Gaboriaud zabiera widzów w podróż po smakach Rumunii, Bułgarii, Serbii i Węgier. Prowadzący spróbuje regionalnych potraw i odwiedzi najciekawsze restauracje, bary oraz bistra.
|
3:00 |
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
|
3:30 |
Jagna Niedzielska i Damian Kordas wyruszą w drogę, by odkrywać godne polecenia bary mleczne, lokale podające jagnięcinę i restauracje z najlepszymi owocami morza. Odwiedzą też popularne kurorty.
|
4:00 |
Gospodyni programu Marta Dymek postara się zarazić widzów swoją miłością do wegańskiej kuchni i przekonać ich, że przepisy oparte wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne.
|
4:30 |
|
5:00 |
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterów programu zgłaszają bliscy, którzy mają dość niesmacznych potraw. Andrzej Polan szkoli uczestników w sztuce gotowania.
|
5:30 |
Mistrzowie domowej kuchni poznają prawdę o swoim kulinarnym talencie. Bohaterów programu zgłaszają bliscy, którzy mają dość niesmacznych potraw. Andrzej Polan szkoli uczestników w sztuce gotowania.
|
Lista stacji
O stacji CANAL+ Kuchnia
Telewizja Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał telewizyjny poświęcony w całości tematyce kulinarnej. Emisja programów jest całodobowa, a w ramówce magazyny kulinarne, seriale dokumentalne, magazyny poradnikowe i reality show – wszystko skupione na gotowaniu, pieczeniu, diecie i podróżach kulinarnych.
Historia telewizji Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia to kanał działający od 30 września 2006 roku, pierwotnie pod nazwą Kuchnia.tv. Do zmiany doszło w listopadzie 2011 roku – kanał otrzymał nową nazwę Kuchnia+, oraz uruchomiono sygnał w jakości HDTV. Kolejne modyfikacje nastąpiły we wrześniu 2014 roku – wówczas zmieniono oprawę graficzną kanału wraz z innymi kanałami tematycznymi Canal+ oraz w kwietniu 2021 roku – zmieniono nazwę na Canal+ Kuchnia. Nadawcą kanału jest Canal+ Polska S.A. i stanowi on konkurencję dla Food Network. W programie stacji widzowie znajdą zarówno propozycje polskie, jak i zagraniczne. To między innymi programy poradnikowe, przepisy na ekspresowe dania, filmy dokumentalne, kulinarne podróże, programy typu reality show, seriale, a nawet filmy fabularne. Kanał posiada własne logo – 15 kwietnia 2021, wraz ze zmianą nazwy kanału, wprowadzono nowe logo – silnie nawiązujące do logotypów innych stacji Canal+. Poniżej czarnego prostokąta z białym napisem „CANAL+” znajdują się dwa nachodzące na siebie zielone boksy, w które wpisany jest napis „KUCHNIA”.
Widzowie mogą podziwiać popisy szefów kuchni i ekspertów kulinarnych z całego świata – to m.in. Heston Blumenthal, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Sophie Dahl, Rick Stein, Nigel Slater czy polscy: m.in. Adam Chrząstowski, Bożena Sikoń, Tomasz Jakubiak, Grzegorz Łapanowski, Maryla Musidłowska, Agata Jędraszczak, Damian Kordas, Marta Dymek. W ofercie programowej m.in. „Zostań w domu, gotuj z Jamiem”, „Domowa piekarnia Kucharskiego”, „ABC gotowania”, „Jakubiak – z miłości do lokalności” czy kultowy program „Top Chef”.
Gdzie można oglądać telewizję Canal+ Kuchnia?
Canal+ Kuchnia to kanał dostępny w pakiecie CANAL+. Można go oglądać na cyfrowej platformie satelitarnej nc+ oraz w cyfrowych pakietach telewizji kablowych. Dostęp do materiałów jest ponadto możliwy na platformach internetowych, np. player.pl lub Canal+ Online.
Stacje telewizyjne powiązane z Canal+ Kuchnia
Canal+ Kuchnia należy do grupy CANAL+, w skład której wchodzi wiele kanałów. Są to: Canal+ Premium, Canal+ Film, Canal+ Seriale, Canal+ Family, Canal+ 1, Canal+ Sport, Canal+ Sport 2, Canal+ Sport 3, Canal+ Sport 4, Canal+ Now, Canal+ 4K Ultra HD oraz kanały tematyczne: Ale Kino+ (HD), Canal+ Domo, MiniMini+ (HD), Planete+ (HD), Teletoon+ (HD), nSport+ (HD) i Novelas+ (HD).
Więcej o telewizji Canal+ Kuchnia
Więcej informacji o produkcjach emitowanych na Canal+ Kuchnia znaleźć można na oficjalnej stronie www nadawcy Canal+: https://pl.canalplus.com/. Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami o Canal+ Kuchnia, odwiedź social media CANAL+ Polska: Facebook i Instagram. Warto ponadto śledzić kanał YouTube Canal+, na którym publikowane są zajawki programów i inne, ciekawe materiały.