Wszystkie smaki fermentacji: Fermentacja i rozkład (2)
(Flavors of Fermentation)
serial dokumentalny Korea Południowa 2020

W skrócie
Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów. Pomaga uzyskać wyrazisty smak. To jedna z najstarszych metod konserwowania żywności, popularna zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji.
Oglądaj w telewizji
Pon 20.10 20:25
CANAL+ Kuchnia
Opis
Interesująca seria poświęcona jednej z najstarszych metod konserwowania żywności, popularnej zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów, a także uzyskanie wyrazistego smaku potraw. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki; w Korei, Japonii i w Chinach - sfermentowane ryby i soję, a na Islandii - mięso rekina.
Twórcy
Zobacz także
Wszystkie smaki fermentacji: Upojeni fetorem (2)
Pon, 13.10 19:50
i 2 późniejsze emisje
Wszystkie smaki fermentacji: Żywność służąca przetrwaniu (1)
Pon, 13.10 20:25
Wszystkie smaki fermentacji: Fermentacja i rozkład (3)
Nd, 19.10 12:20
i 1 późniejsza emisja
Wszystkie smaki fermentacji: Dar morza i soli (4)
Nd, 26.10 12:20