Wszystkie smaki fermentacji: Żywność służąca przetrwaniu (1)
(Flavors of Fermentation)
serial dokumentalny Korea Południowa 2020

Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Interesująca seria poświęcona jednej z najstarszych metod konserwowania żywności, popularnej zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów, a także uzyskanie wyrazistego smaku potraw. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki; w Korei, Japonii i w Chinach - sfermentowane ryby i soję, a na Islandii - mięso rekina.
W tym odcinku
Sekrety jednej z najstarszych metod konserwowania żywności i wzmacniania smaku. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki, a na Islandii - mięso rekina.
Twórcy
Zobacz także
Wszystkie smaki fermentacji: Fermentacja i rozkład (3)
Nd, 26.10 11:50
i 1 późniejsza emisja
Wszystkie smaki fermentacji: Dar morza i soli (4)
Nd, 26.10 12:20
i 2 późniejsze emisje
Wszystkie smaki fermentacji: Sztuka powolności (5)
Nd, 02.11 12:25
i 1 późniejsza emisja
Wszystkie smaki fermentacji (4)
Pon, 03.11 19:50