Wszystkie smaki fermentacji: Żywność służąca przetrwaniu (1)

(Flavors of Fermentation)

serial dokumentalny Korea Południowa 2020  od 16 lat

Oglądaj w telewizji

Czw 2.01 1:45
PLANETE+logo

Opis

Interesująca seria poświęcona jednej z najstarszych metod konserwowania żywności, popularnej zwłaszcza wśród mieszkańców strefy polarnej i Azji. Fermentacja umożliwia długie przechowywanie pokarmów, a także uzyskanie wyrazistego smaku potraw. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki; w Korei, Japonii i w Chinach - sfermentowane ryby i soję, a na Islandii - mięso rekina.

W tym odcinku

Sekrety jednej z najstarszych metod konserwowania żywności i wzmacniania smaku. Na Grenlandii przyrządza się na przykład mewy kiszone w skórze foki, a na Islandii - mięso rekina.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...