Kuchenne rewolucje (7/14)

W skrócie
Saska Kępa to restauracyjne zagłębie. Jeden z tamtejszych lokali, Bar Alpejski, nie prosperuje najlepiej. Magda Gessler bada przyczyny i nie pozostawia suchej nitki na jakości serwowanych tu potraw.
Oglądaj w telewizji
Opis
Magda Gessler po raz kolejny wyrusza w podróż po Polsce i odwiedza lokale potrzebujące wsparcia. Słynna restauratorka zawita m.in. do Włocławka, Myśliborza, Rybnika, Wisły, Wrocławia, Tomaszowa Mazowieckiego i Garwolina. Wejdzie tam, gdzie inni się boją, by dać właścicielom kulinarnych biznesów nadzieję na sukces. Dzięki jej pomocy lokale zyskują nowe menu, wystrój i motywację do działania.
Warszawska Saska Kępa to piękna dzielnica Warszawy, gdzie przedwojenny klimat przenika się z nowoczesnością. Jest to zarazem restauracyjne zagłębie. Jeden z lokali, Bar Alpejski, nie prosperuje najlepiej. Magda Gessler komplementuje jedynie kultową mozaikę na ścianie, nie pozostawiając suchej nitki na jakości serwowanych potraw. Szefostwo i personel sprawiają wrażenie, jakby czas się dla nich zatrzymał. W dodatku mają poważny problem z utrzymaniem czystości. Magda Gessler stopniowo ujawnia widzom nieciekawe sekrety tego zakładu gastronomicznego. Jednocześnie szuka pomysłów na uratowanie go przed zamknięciem. Inspiracją okazuje się pałac strachów i czeski humor.