Robert Makłowicz: Niemcy: Nad piękną Mozelą (152)

magazyn kulinarny Polska 2023  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Wizyta w Bernkastel-Kues nad środkową Mozelą. Robert Makłowicz próbuje rieslinga i zachwala lokalne przysmaki. Widzowie poznają wzorcowy przepis na smażone ziemniaki ze speckiem i cebulą.

Oglądaj w telewizji

Pt 14.11 12:15
Stopklatkalogo
Pon 17.11 12:10
Stopklatkalogo

Opis

Autorski cykl powszechnie znanego z telewizji i internetu, charyzmatycznego Roberta Makłowicza, który od dekad z wdziękiem, erudycją i humorem mówi o smakach, gotuje w ciekawych lokalizacjach, rozmawia z interesującymi ludźmi i opowiada historie z różnych zakątków świata. Tym razem w swoim niepowtarzalnym stylu oprowadza widzów po m.in. Tajlandii, Jordanii, Irlandii, Dalmacji, Bośni i Hercegowinie, Portugalii, Włoszech, Niemczech, Francji oraz Polsce. Każdy odcinek to opowieść o lokalnych smakach, kuchniach, rynkach i straganach. Usłyszymy historie związane z krajobrazami, architekturą, sztuką czy codziennym życiem mieszkańców, a także pospacerujemy uliczkami miast, odwiedzimy puby, winiarnie i wraz z prowadzącym przyrządzimy wyśmienite dania w naturalnych plenerach.

Ekipa odwiedza kolejne miejsce na mapie Nadrenii-Palatynatu. Widzowie poznają atrakcje miasteczka Bernkastel-Kues, położonego w urokliwej okolicy nad środkową Mozelą. Robert Makłowicz próbuje lokalnego wina i słynnego mozelskiego rieslinga. Zwiedza piwnice winne i samo Bernkastel, przypominającą muzeum na świeżym powietrzu. Zachwala lokalne przysmaki, a także odbywa rejs na pokładzie wycieczkowca po Mozeli. Widzowie poznają wzorcowy przepis na smażone ziemniaki ze speckiem i cebulą.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...