Jakubiak rozgryza Chorwację: Street food w Zagrzebiu (3)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie
Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar.
Oglądaj w telewizji
Wt 4.11 11:45
Stopklatka
Śr 5.11 11:05
Stopklatka
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1)
Nd, 26.10 9:00
Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2)
Nd, 26.10 9:30
Jakubiak rozgryza Chorwację: Owoce morza na Istrii (1)
Pt, 31.10 11:45
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3)
So, 01.11 9:00
Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4)
So, 01.11 9:30
i 2 późniejsze emisje
Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5)
Nd, 02.11 9:00
i 2 późniejsze emisje
Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6)
Nd, 02.11 9:30
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Chorwację: Jagnięcina na wyspie Krk (2)
Pon, 03.11 11:45
i 1 późniejsza emisja