Tucci we Włoszech: Toskania (4)
(Tucci in Italy: Tuscany)

W skrócie
Kucharz wybiera się do Florencji, gdzie odkrywa lokalny przysmak śniadaniowy. Następnie udaje się na ranczo, by poznać tradycje tutejszych kowbojów i uczestniczyć w festynie Palio w Sienie.
Oglądaj w telewizji

Opis
Stanley Tucci przemierza zachwycające krajobrazy Włoch, zgłębiając związki między jedzeniem, kulturą i historią. Jego niezwykły dziennik podróży przybliża bogate tradycje kulinarne kraju. Po drodze aktor spotyka mieszkańców, szefów kuchni i rzemieślników, którzy zdradzają mu swoje tajemnice. Czeka go między innymi uczta w Toskanii, wizyta w gospodarstwie w Lombardii, poszukiwanie pesto z igieł sosnowych w Alpach i odkrywanie owoców morza w Abruzji.
W tym odcinku
Kucharz wybiera się do malowniczego regionu Włoch. We Florencji, gdzie spędził przed laty pamiętny rok, okrywa lokalny przysmak śniadaniowy. Następnie udaje się na ranczo, by poznać tradycje kowbojów i uczestniczyć w festynie Palio w Sienie.