Tucci we Włoszech: Lombardia (2)
(Tucci in Italy: Lombardy)

W skrócie
Prowadzący degustuje nowatorskie menu, próbuje dań oferowanych na renomowanych stacjach paliwowych, a także odkrywa jeden z najcenniejszych składników na świecie, który uprawiany jest w pobliżu huty.
Oglądaj w telewizji

Opis
Stanley Tucci przemierza zachwycające krajobrazy Włoch, zgłębiając związki między jedzeniem, kulturą i historią. Jego niezwykły dziennik podróży przybliża bogate tradycje kulinarne kraju. Po drodze aktor spotyka mieszkańców, szefów kuchni i rzemieślników, którzy zdradzają mu swoje tajemnice. Czeka go między innymi uczta w Toskanii, wizyta w gospodarstwie w Lombardii, poszukiwanie pesto z igieł sosnowych w Alpach i odkrywanie owoców morza w Abruzji.
W tym odcinku
Prowadzący bada innowacyjność centralnych regionów kraju, skupiając się na odważnym podejściu do kuchni i lokalnych produktów. Degustuje nowatorskie menu stworzone przez właścicieli "kosmicznego" gospodarstwa, próbuje dań oferowanych na renomowanych stacjach paliwowych, a także odkrywa jeden z najcenniejszych składników na świecie, który uprawiany jest w pobliżu huty.