W kotle historii: Kongres wiedeński. Elegancko i nowocześnie (30)
magazyn kulinarny Polska 2020-2024

W skrócie
Łukasz Modelski przybliża kulinarne ciekawostki z dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej dacie. Historyk sztuki i kultury średniowiecza przedstawi przepisy m.in. mistrzów kuchni w Wersalu.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Wraz z Łukaszem Modelskim widzowie przeniosą się w przeszłość, by poznać kulinarne smaki dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej ważnej historycznie dacie. Prowadzący, historyk sztuki i kultury średniowiecza, przedstawi ciekawe przepisy, po które sięgał m.in. kucharz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego czy mistrzowie w Wersalu. Nie zabraknie też receptur z kuchni polowych z czasów bitwy warszawskiej.
Twórcy
Zobacz także
W kotle historii: Szołdra i drugi hołd pruski
Pon, 11.08 8:30
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Bitwa pod Kłuszynem. Suchy prowiant do Moskwy
Wt, 12.08 8:20
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Mazurek. I proszę wstać
Śr, 13.08 8:20
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Gębą i ręką. Polski sobór w Konstancji
Czw, 14.08 8:20
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Zieleńce i szpinak. Co jadał książę Pepi?
Pon, 18.08 8:25
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Przy pełnych zwycięstwo. Stół i pole bitwy
Wt, 19.08 8:20
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Druccy-Lubeccy. Porozmawiajmy o polskich winach
Śr, 20.08 8:35
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Jaja na Wembley. Żołądki pod specjalnym nadzorem
Czw, 21.08 8:20
i 1 późniejsza emisja
W kotle historii: Przemysł, strajk i baseball
Pt, 22.08 8:25
i 1 późniejsza emisja