W kotle historii: Za króla Sasa

magazyn kulinarny Polska 2020-2024  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Prowadzący przyrządzi flaki według wskazówek znajdujących się w książce 'Opis obyczajów i zwyczajów za panowania Augusta III'. Widzowie zobaczą też, jak robi się kiełbasę łyżką jedzoną.

Oglądaj w telewizji

Pon 16.12 8:50
TVP Historia 2logo

Opis

Wraz z Łukaszem Modelskim widzowie przeniosą się w przeszłość, by poznać kulinarne smaki dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej ważnej historycznie dacie. Prowadzący, historyk sztuki i kultury średniowiecza, przedstawi ciekawe przepisy, po które sięgał m.in. kucharz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego czy mistrzowie w Wersalu. Nie zabraknie też receptur z kuchni polowych z czasów bitwy warszawskiej.

Prowadzący przyrządzi flaki według wskazówek księdza Jędrzeja Kitowicza znajdujących się w książce "Opis obyczajów i zwyczajów za panowania Augusta III". Widzowie zobaczą też, jak robi się kiełbasę łyżką jedzoną.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...