ABC gotowania - kuchnia polska 2 (8)

magazyn kulinarny Polska 2024  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.

Oglądaj w telewizji

So 30.11 15:25
CANAL+ Kuchnialogo
So 30.11 18:55
CANAL+ Kuchnialogo
Nd 1.12 9:00
CANAL+ Kuchnialogo
Nd 1.12 14:00
CANAL+ Kuchnialogo
Nd 1.12 21:55
CANAL+ Kuchnialogo

Opis

Marieta Marecka przedstawia kolejne klasyki rodzimej kuchni. Na jej stole pojawią się dania z pomidorami, jabłkami, burakami, jajkami, ogórkami, wieprzowiną, rybami i drobiem. W każdym odcinku mistrzyni kulinarna przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci. Na ich podstawie przyrządzi zasmażane buraczki, ugotuje zupę ogórkową, barszcz na wędzonce i solidny rosół, poda też pieczoną łopatkę i kacze udka. Słodkim akcentem będzie babka z ajerkoniakiem.

Zobacz także

Ładuję...