ABC gotowania - kuchnia polska 2 (8)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
Oglądaj w telewizji
So 25.01 15:25
CANAL+ Kuchnia
Opis
Marieta Marecka przedstawia kolejne klasyki rodzimej kuchni. Na jej stole pojawią się dania z pomidorami, jabłkami, burakami, jajkami, ogórkami, wieprzowiną, rybami i drobiem. W każdym odcinku mistrzyni kulinarna przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci. Na ich podstawie przyrządzi zasmażane buraczki, ugotuje zupę ogórkową, barszcz na wędzonce i solidny rosół, poda też pieczoną łopatkę i kacze udka. Słodkim akcentem będzie babka z ajerkoniakiem.
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (5)
So, 25.01 9:55
i 1 późniejsza emisja
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (1)
Czw, 30.01 14:20
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (2)
Pt, 31.01 14:20
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (6)
So, 01.02 9:25
i 1 późniejsza emisja
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (3)
Pon, 03.02 14:20