ABC gotowania - kuchnia polska 2: Sandacz (8)
magazyn kulinarny Polska 2024  
    
    
    W skrócie
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
Oglądaj w telewizji
Pon 17.11 3:20
            CANAL+ Kuchnia
        Opis
Marieta Marecka przedstawia kolejne klasyki rodzimej kuchni. Na jej stole pojawią się dania z pomidorami, jabłkami, burakami, jajkami, ogórkami, wieprzowiną, rybami i drobiem. W każdym odcinku mistrzyni kulinarna przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci. Na ich podstawie przyrządzi zasmażane buraczki, ugotuje zupę ogórkową, barszcz na wędzonce i solidny rosół, poda też pieczoną łopatkę i kacze udka. Słodkim akcentem będzie babka z ajerkoniakiem.
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia polska 2: Drób (1)
    
      
      
          Pon, 10.11 3:20
          
               i 1 późniejsza emisja
          
      
      
    
  
  
  
    ABC gotowania - kuchnia polska 2: Buraki (2)
    
      
      
          Wt, 11.11 3:20
          
               i 1 późniejsza emisja
          
      
      
    
  
  
  
    ABC gotowania - kuchnia polska 2: Jabłka (3)
    
      
      
          Śr, 12.11 3:20
          
               i 1 późniejsza emisja
          
      
      
    
  
  
  
    ABC gotowania - kuchnia polska 2: Wieprzowina (4)
    
      
      
          Czw, 13.11 3:20
          
               i 1 późniejsza emisja
          
      
      
    
  
  
  
    ABC gotowania - kuchnia polska 2: Jajka (5)
    
      
      
          Pt, 14.11 3:20
          
      
      
    
  
  
  
    ABC gotowania - kuchnia polska 2: Ogórki (6)
    
      
      
          So, 15.11 3:20
          
      
      
    
  
  
  
    ABC gotowania - kuchnia polska 2: Pomidory (7)
    
      
      
          Nd, 16.11 3:20