ABC gotowania - kuchnia polska 2 (1)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie
Marieta Marecka przedstawia klasyki rodzimej kuchni. W każdym odcinku przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym składniku popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci.
Oglądaj w telewizji
Pt 27.12 14:20
CANAL+ Kuchnia
So 28.12 9:25
CANAL+ Kuchnia
Nd 29.12 14:00
CANAL+ Kuchnia
Wt 31.12 21:55
CANAL+ Kuchnia
Opis
Marieta Marecka przedstawia kolejne klasyki rodzimej kuchni. Na jej stole pojawią się dania z pomidorami, jabłkami, burakami, jajkami, ogórkami, wieprzowiną, rybami i drobiem. W każdym odcinku mistrzyni kulinarna przygotuje trzy potrawy, opierając się na jednym głównym składniku, popularnym w kuchni polskiej. Sięgnie do przepisów swojej babci. Na ich podstawie przyrządzi zasmażane buraczki, ugotuje zupę ogórkową, barszcz na wędzonce i solidny rosół, poda też pieczoną łopatkę i kacze udka. Słodkim akcentem będzie babka z ajerkoniakiem.
Zobacz także
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (5)
Czw, 19.12 14:20
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (6)
Pt, 20.12 14:20
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (3)
So, 21.12 15:25
i 1 późniejsza emisja
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (7)
Pon, 23.12 14:20
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (8)
Wt, 24.12 14:20
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (4)
So, 28.12 15:25
ABC gotowania - kuchnia polska 2 (2)
Pon, 30.12 14:20