Gordon Ramsay: Świat na talerzu: Wybrzeże hiszpańskiej Galicji (5)
(Gordon Ramsay: Uncharted: Season 4: Spain's Galician Coast)

W skrócie
Mistrz kuchni z córką Tilly odkrywają kulinarne tradycje Galicji. Ramsayowie zbierają pąkle, poławiają małże i wyrabiają ser. Na koniec gotują z wyróżnionym gwiazdką Michelin Pepe Vieirą i jego synem.
Oglądaj w telewizji


Opis
Mistrz kuchni poszuka kulinarnych inspiracji w kolejnych zakątkach globu. Będzie gotował dla jordańskiej rodziny królewskiej w Petrze, wspinał się na klify w Irlandii, odkrywał smaki Kuby, nurkował w poszukiwaniu krabów na Florydzie, wypasał bydło z hawajskimi kowbojami czy zbierał pąkle ze skał u brzegów Galicji.
W tym odcinku
Mistrz kuchni wraz ze swoją córką Tilly wyrusza do Hiszpanii, żeby poznać tradycje kulinarne Galicji. Ramsayowie walczą z falami podczas zbierania pąkli na skałach, poławiają małże i wyrabiają słynny gatunek sera. Na końcu będą gotować wspólnie z wyróżnionym gwiazdką Michelin Pepe Vieirą i jego synem.