Gordon Ramsay: Świat na talerzu: Dzikie południe Afryki (1)
(Gordon Ramsay: Uncharted 2: The Wilds of South Africa)
W skrócie
Gordon pozna kuchnię Zulusów, w tym sekrety przygotowywania mięsnych posiłków. Czeka go również skok z helikoptera prosto do oceanu, by zbierać małże. Następnie przyrządzi ucztę dla wodza wioski.
Oglądaj w telewizji
Opis
Słynny szef kuchni pozna kuchnię, kulturę, tradycje i historię mieszkańców odległych zakątków świata. Zdobywca kilkunastu gwiazdek Michelin z pasją łowcy przygód wyrusza na emocjonujące wyprawy. Do przyrządzenia lokalnych potraw często będzie potrzebował trudno dostępnych składników. By je zdobyć, zaryzykuje nawet spotkanie z jadowitymi stworzeniami. Będzie nurkował, wędkował, a nawet skakał z helikoptera. Tym razem przemierzy równiny RPA, bagna Luizjany, norweskie fiordy, Sumatrę oraz góry w południowych Indiach. Trafi też na Tasmanię.
W tym odcinku
Znany kucharz tym razem doświadczy bliskiego spotkania z nosorożcami, żyrafami, zebrami i hipopotamami we wschodniej części RPA. Pozna kuchnię wojowniczych Zulusów, w tym sekrety przygotowywania mięsnych posiłków. Czeka go również skok z helikoptera prosto do oceanu, by zbierać małże. Następnie razem z Zolą Nene przyrządzi ucztę dla wodza wioski.