Jakubiak rozgryza Maltę: Wyspa Gozo (4)
magazyn kulinarny Polska 2024

W skrócie
Tomasz Jakubiak przemierza wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i malowniczą wysepkę Gozo. Rozmawia z szefami kuchni, producentami żywności i lokalnymi smakoszami. Nie tylko próbuje tradycyjnych przysmaków, ale też gotuje z miejscowymi kucharzami.
Zobacz także
Jakubiak rozgryza Maltę: Valetta (1)
Czw, 19.06 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Maltę: W rybackiej wiosce (2)
Pt, 20.06 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Maltę: Wyspa Gozo (3)
Pon, 23.06 15:25
i 1 późniejsza emisja
Jakubiak rozgryza Maltę: Na maltańskiej wsi (4)
Wt, 24.06 15:25
i 1 późniejsza emisja