Jakubiak rozgryza Maltę: Valetta (1)
magazyn kulinarny Polska 2024
Oglądaj w telewizji
Czw 19.12 15:25
CANAL+ Kuchnia
Pt 20.12 14:50
CANAL+ Kuchnia
Opis
Tomasz Jakubiak przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by okrywać jej smaki i zgłębiać wielokulturowe dziedzictwo. Malta ma bogatą historię, która odcisnęła swoje piętno także na tutejszej kuchni. Mistrz kulinarny rozpoczyna swoją podróż od pełnej zabytków stolicy, Valletty. Potem odwiedza rybacką wioskę i malowniczą wysepkę Gozo. Rozmawia z szefami kuchni, producentami żywności i lokalnymi smakoszami. Nie tylko próbuje tradycyjnych przysmaków, ale też gotuje z miejscowymi kucharzami.
Miłośnik sztuki kulinarnej przemierza słoneczną wyspę na Morzu Śródziemnym, by odkrywać jej smaki. Wyprawę rozpoczyna w stolicy, Valletcie. Następnie udaje się do rybackiej wioski.