Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser (4)

magazyn kulinarny Polska 2022  b.o.
zdjęcie

W skrócie

Jajka są nieodłączną częścią diety Polaków, przyrządzane na różne sposoby na śniadanie, obiad czy kolację. Jola Kleser w swojej kulinarnej podróży zachęca do spożywania jajek ekologicznych.

Oglądaj w telewizji

Śr 3.12 16:10
TVP HDlogo

Opis

Jolanta Kleser, trenerka kulinarna i miłośniczka kuchni regionalnej, wyrusza w podróż po Polsce w poszukiwaniu nowych, inspirujących przepisów. Stara się wybierać i promować takie, które byłyby zarówno zdrowe, smaczne, jak i łatwe w przygotowaniu. Repertuar potraw Kleser potrafi zaskoczyć nawet zapalonych miłośników kuchni.

Jajka są nieodłączną częścią diety Polaków, przyrządzane na różne sposoby na śniadanie, obiad czy kolację. Jola Kleser w swojej kulinarnej podróży zachęca do spożywania jajek ekologicznych, które można znaleźć na Przedgórzu Sudeckim, zarówno na dużych fermach, jak i w małych, przydomowych kurnikach. Wykorzystując te świeże jajka, Jola przyrządza różnorodne posiłki: na śniadanie puszyste placuszki z sosem truskawkowym, na obiad zapiekankę tyrolską z jajkami i ogórkiem kiszonym, a na kolację zakręcony omlet na ryżu z warzywami. Jajka są cennym źródłem białka i minerałów.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...