W kotle historii: Teksas i Polacy. Kuchnia spod ciemnej gwiazdy
magazyn kulinarny Polska 2020-2024

W skrócie
Łukasz Modelski przybliża kulinarne ciekawostki z dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej dacie. Historyk sztuki i kultury średniowiecza przedstawi przepisy m.in. mistrzów kuchni w Wersalu.
Oglądaj w telewizji
Pon 31.03 8:55
TVP Historia 2
Opis
Wraz z Łukaszem Modelskim widzowie przeniosą się w przeszłość, by poznać kulinarne smaki dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej ważnej historycznie dacie. Prowadzący, historyk sztuki i kultury średniowiecza, przedstawi ciekawe przepisy, po które sięgał m.in. kucharz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego czy mistrzowie w Wersalu. Nie zabraknie też receptur z kuchni polowych z czasów bitwy warszawskiej.
Twórcy
Zobacz także
W kotle historii: De Gaulle w PRL. Generał powraca do Polski
Śr, 19.03 8:55
W kotle historii: Bitwa pod Płowcami - zwycięstwo czy remis?
Czw, 20.03 8:45
W kotle historii: Koronacja Augusta II: wszystko na pokaz. Warszawa i Drezno, czyli najweselsze dwory w Europie
Pt, 21.03 8:50
W kotle historii: Zjazd gnieźnieński. Czym ugościć cesarza?
Pon, 24.03 8:55
W kotle historii: Przy pełnych zwycięstwo. Stół i pole bitwy
Wt, 25.03 8:55
W kotle historii: Insurekcja warszawska. Szubienica, szewc i jakobiński stół
Śr, 26.03 8:55
W kotle historii: Nobel dla Sienkiewicza. Egzotyczna kuchnia reportera
Czw, 27.03 8:50
W kotle historii: Pierniki i mieszczanie. Jak się robi powstania?
Pt, 28.03 8:50