W kotle historii: Teksas i Polacy. Kuchnia spod ciemnej gwiazdy
magazyn kulinarny Polska 2020-2024
![zdjęcie](http://media.teleman.pl/photos/720x445/W-Kotle-Historii-2020.jpg)
W skrócie
Łukasz Modelski przybliża kulinarne ciekawostki z dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej dacie. Historyk sztuki i kultury średniowiecza przedstawi przepisy m.in. mistrzów kuchni w Wersalu.
Oglądaj w telewizji
So 6.07 8:25
TVP Historia![logo](http://media.teleman.pl/logos/80x64/95.png?v=1572510812)
So 6.07 8:38
TVP Historia 2![logo](http://media.teleman.pl/logos/80x64/196.png?v=1708428180)
Opis
Wraz z Łukaszem Modelskim widzowie przeniosą się w przeszłość, by poznać kulinarne smaki dawnych lat. Każdy odcinek poświęcony jest innej ważnej historycznie dacie. Prowadzący, historyk sztuki i kultury średniowiecza, przedstawi ciekawe przepisy, po które sięgał m.in. kucharz króla Stanisława Augusta Poniatowskiego czy mistrzowie w Wersalu. Nie zabraknie też receptur z kuchni polowych z czasów bitwy warszawskiej.