Kuchenne rewolucje: Warszawy, Nowa Villa Ostródzka (17)

program rozrywkowy Polska 2020  od 12 lat
zdjęcie

W skrócie

Na granicy Bródna i Targówka działa Nowa Villa Ostródzka. Restaurację prowadzi Piotr, którego wspiera brat. Niestety, klienci omijają ich lokal. Ratunkiem może okazać się interwencja ekspertki.

Oglądaj w telewizji

Program archiwalny.

Opis

Magda Gessler podróżuje po kulinarnej mapie Polski już od dziesięciu lat. Nowy sezon przyniesie niemal niemożliwe rozwiązania - wszystko, by pomóc upadającym restauracjom otworzyć się na nowe smaki. Ekspertka odwiedza m.in. Chorzów, Ustroń, Piłę, Szczecinek, Banino i Napachanie.

Magda Gessler wybiera się do Warszawy, a konkretnie jej prawobrzeżnej części na granicy Bródna i Targówka. Na osiedlu domków jednorodzinnych działa tam Nowa Villa Ostródzka. Restaurację prowadzi Piotr, którego wspiera brat, Marcin. Mężczyzna ma doświadczenie w branży gastronomicznej - przez osiem lat pełnił rolę menadżera w znanym lokalu w stolicy. Z kolei Marcin pracował jako kelner i barman. Wydaje się, że dzięki takim atutom powinni odnieść sukces. Niestety, klienci omijają ich restaurację. Piotr ustala menu, a znakomity kucharz, drugi Piotr, przygotowuje je z dużą starannością. Mimo nagromadzenia profesjonalistów, biznes nie przynosi zysków, wręcz przeciwnie - każdego miesiąca trzeba do niego dopłacać. Ratunkiem może okazać się interwencja kulinarnej ekspertki.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...