Przystanek slow food 4: Jabłka (8)
magazyn kulinarny Polska 2022

W skrócie
Twórcy odwiedzą wieś w gminie Tarczyn. Skupią się na jabłkach. Jacek Szklarek i Piotr Wójcik przygotują kotlet z sezonowanej wieprzowiny z kością, który podadzą z owocowym purée.
Oglądaj w telewizji
Program archiwalny.
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Twórcy programu odwiedzą wieś Rembertów w gminie Tarczyn. Skupią się na jednym ze skarbów Mazowsza - jabłkach. Jacek Szklarek i zaproszony przez niego szef kuchni Piotr Wójcik przygotują wspólnie kotlet z sezonowanej wieprzowiny z kością, który podadzą z purée z jabłek.