Przystanek slow food 4: Powidła śliwkowe z Dolnej Wisły (3)

magazyn kulinarny Polska 2022  b.o.
zdjęcie

W skrócie

W Strzelcach Dolnych od pokoleń wysmaża się, wedle tradycyjnych receptur, śliwkę węgierkę. Prowadzący przekona się, jak pracochłonne jest to zajęcie. Zaprezentuje także przepis na żeberka.

Oglądaj w telewizji

So 14.12 5:50
TVP HDlogo

Opis

Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.

Tym razem Jacek Szklarek wybierze się do Strzelec Dolnych, gdzie od pokoleń wysmaża się, wedle tradycyjnych receptur, śliwkę węgierkę. Prowadzący przekona się, jak pracochłonne jest to zajęcie. Zaprezentuje także przepis na żeberka w powidłach śliwkowych.

Twórcy

Zobacz także

Ładuję...