Przystanek slow food 4: Powidła śliwkowe z Dolnej Wisły (3)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie
W Strzelcach Dolnych od pokoleń wysmaża się, wedle tradycyjnych receptur, śliwkę węgierkę. Prowadzący przekona się, jak pracochłonne jest to zajęcie. Zaprezentuje także przepis na żeberka.
Oglądaj w telewizji
So 14.12 5:50
TVP HD
Opis
Bohaterami programu są ludzie, który zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. Jacek Szklarek poznaje ich fascynującą filozofię. Goście serii opowiadają m.in. jak wyglądają ich posiłki, z jakich produktów korzystają, a także promują zdrowe dania.
Tym razem Jacek Szklarek wybierze się do Strzelec Dolnych, gdzie od pokoleń wysmaża się, wedle tradycyjnych receptur, śliwkę węgierkę. Prowadzący przekona się, jak pracochłonne jest to zajęcie. Zaprezentuje także przepis na żeberka w powidłach śliwkowych.